Takwerking

De voorbije jaren hebben wij een enorme stijging gekend in onze ledenaantallen. Akabe Biebel Diest wordt meer en meer bekend en meer kinderen en jongeren met een beperking vinden de weg naar onze scouts.
Dit jaar kennen we een ongelofelijke groei van nieuwe kinderen en leiding. Momenteel bestaat onze leidingsploeg uit 15 prachtige personen. Zij staan klaar om te zorgen dat dit scoutsjaar weer top wordt!

Op dit moment zijn er 37 kinderen ingeschreven in onze groep! Een absoluut record!
Tijdens de eerste activiteiten hebben wij gemerkt dat onze gewone manier van werken en activiteiten organiseren niet meer zo vlot ging als anders. Onze groep is hiervoor te groot geworden.

Daarom hebben wij met de voltallige leidingsploeg beslist om vanaf de volgende activiteit, dus vanaf zondag 19 november 2017 te gaan werken in groepen. Met andere woorden we gaan onze groep opsplitsen in takken.
We hebben lang, maar vooral doordacht nagedacht over de vorming van deze groepen. 
Onze beslissing is gevallen op verdeling volgens leeftijd in drie groepen.

Groep 1: Kapoenen (6-8 jaar - Kinderen geboren tussen 2009 - 2011) 
Groep 2: Kawellen (9-12 jaar - Kinderen geboren tussen 2005 - 2008)
Groep 3: Givers (13-25 jaar - Kinderen geboren tussen 1992 - 2004) 

Dit gegeven is volledig nieuw voor ons, dus het zal ook voor de leiding uitproberen en zoeken zijn. Maar wij zijn er van overtuigd dat wij via deze manier van werken kunnen voldoen aan de noden van alle kinderen. We trachten er naar te streven dat elk kind zich op zijn of haar manier kan ontplooien tijdens elke activiteit.