Takken

Sinds het scoutsjaar 2017-2018 werken wij binnen onze akabe met een takverdeling. Dit wil zeggen dat de leden bij ons opgedeeld worden in leeftijdsgroepen. Voor het volgende scoutsjaar zijn er twee leeftijdsgroepen, de kawellen en de givers. De eerdere kapoenen, zullen in het scoutsjaar 2020 - 2021 aansluiten bij de kawellen.

KAWELLEN

Leeftijd: 6 t.e.m. 12 jaar

Ze spelen superleuke spelletjes in thema, knutselen, verkleden ons, gaan op ontdekking en ravotten in de natuur. De kawellen leven zich elke activiteit weer uit. Ze krijgen de ruimte en de kansen om zelf dingen uit te proberen, te leren van elkaar en op een speelse manier te ontdekken. De kawellen gaan bovendien geen enkele uitdaging uit de weg, ze zetten hun beste beentje voor.

 

GIVERS

Leeftijd: 13 t.e.m. 25 jaar

De givers zijn nog lang niet aan pensioen toe. Ze houden van een zot spel dat toch een zekere uitdaging mag bieden. Ze verleggen hun grenzen en zetten graag de boel op stelten, maar kunnen eveneens genieten van een goede babbel. De givers krijgen de kans om elke activiteit mee kleur te geven en hebben geen schrik om deze uitdaging aan te gaan.